Boligbirding 2023 - Så er vi godt i gang!

Så er der gået 1 ½ uge af det nye år og Boligbirding konkurrencen er kommet rigtig godt i gang både i det vestjyske og på landsplan.

Nøjagtig 198 deltagere har dags dato lagt deres fugleobservationer ind i fællesskemaet og tastet deres observationer i DOF-Basen, som er reglerne i konkurrencen.

I Vestjylland deltog 25 sidste år i Boligbirding og allerede nu har 22 indtastet deres første observationer og i forhold til de andre lokalafdelinger i DOF, så er vi på fjerdepladsen målt på antal deltagere, overgået af DOF-Fyn med 40, DOF-Nordsjælland med 39 og DOF-Sydøstjylland med 26.

I Vestjylland er fordelingen af tilmeldte deltagere således:

Kommune

Antal deltagere

Ringkøbing-Skjern

6

Herning

6

Holstebro

3

Ikast-Brande

3

Lemvig

3

Struer

1

 

Flest observerede fugle i Vestjylland på ens matrikel er 37 arter fra en deltager i Ringkøbing og de næste er 31 og 30 arter og gennemsnittet pr. deltager er allerede nu 19,3 arter, som det kan ses i nedenstående skema:

I skemaet kan end videre ses hvor mange deltagere der er de forskellige lokalafdelinger, samt antal af sete arter og hvor mange observationer der er indtastet i alt hvert sted.

Fugle artsmæssigt har vi i Vestjylland allerede set 65 forskellige og Fyn er også her i top med 86.

 

 

 

Musvit, Blåmejse, Bogfinke og Solsort er set på 21 af 22 matrikler og Skovspurv på 20, så det er TOP-5 fuglene i det vestjyske.

 

 

Blå Kærhøg, Trane, Havørn, Lille Korsnæb, Skovsneppe, Grønspætte er nogle af de mere fåtallige arter, som er kommet på Vestjyllands listen.

Måske du også fik lyst til at være med til ”at kigge fugle hjemmefra” og registrere dem og derved også være med til at bidrage til hvornår trækfuglene ankommer om foråret og mange andre ting, som man kan få interessant viden om ved at mange er med til at tælle holde øje med fuglene rundt i landet.

Læs om regler og tilmelding her

Lars HH