BEMÆRK - Alle arrangementer afholdes inden for de gældende coronarestriktioner.
På turene skal afstandskravet på 1 meter overholdes for deltagere, der ikke er i samme boble. Det anbefales kun at samkøre med personer i egen boble. Det er kun muligt at kigge i egen kikkert / teleskop.

2021


Tirsdag d. 22. juni kl. 20.00
Natravne i Nørlund Plantage
Mødested: Harrild Naturcenter, Fasterholtvej 36, 7330 Brande
Turleder: Bo Daugaard, tlf. 2311 5341
Arrangør: Seniorgruppen DOF-Vestjylland
Før mørket sænker sig vil vi gå en 'kulturtur' langs engvandningskanalerne og kigge på den restaurerede akvædukt.
Efter kaffe/te kører vi nordpå til Nørlund Plantage og går ind på natravnens matrikelnummer. Lad os håbe på en stille og lun aften.

Tirsdag den 6. juli kl. 10.00 - 12.00
Skestorke og vadefugle i Skjern Enge
Mødested: Fugleskjulet ved vejen mellem Skjern og Lønborg
Turleder: Marianne Linnemann, tlf. 2014 5010, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og Tage Madsen
Arrangør: DOF-Vestjylland og DN Ringkøbing-Skjern
Juli måned er en stille fuglemåned – og alligevel. Vi kan være heldige at se skestorke med deres unger, havørnene der er på jagt efter en god ”frokost” og trækkende vadefugle, som ”tanker op” i Skjern Enge. Vi stiller teleskoperne ind på fuglene.

Skestork SkjernEnge CSJ

Onsdag d. 18. august, kl. 08.00 - 17.00
Heldagstur til Lille Vildmose
Mødested: Sevel Kirke kl. 08.00. Alternativ mødested: Brandtårnet ved indkørslen til Hegnsvej, 9280 Storvorde kl. 10.00
Turleder: Leif Novrup, tlf. 2331 5601 / 9744 8301, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: Seniorgruppen DOF Vestjylland
Vi vil besøge mosen for først og fremmest at se kongeørn. På Hegnsvej kigges de vandfyldte gravebaner efter for vadefugle, ænder, gæs og måske en fouragerende rørhøg. Her er der altid mulighed for en overraskelse. Senere køres ad Grønvej til den flotte Birkesø og fugletårnet ved Tofte sø, hvor der yngler havørn, kongeørn og skarv. Måske ses traner og elge.
Turen foregår i privatbiler med samkørsel fra Sevel Kirke. Husk en god madpakke og kaffe/te.

Kongern OvstrupHede 20120502 OCO

Søndag den 19. september kl. 13.00 - 16.00
Trækfuglene i Skjern Enge
Mødested: Fugletårnet ved vejen mellem Lønborg og Skjern
Turledere: Børge Vistisen, tlf. 3082 1719, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og Laurids E. Andreassen, tlf. 42260216, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: DOF-Vestjylland og DN Ringkøbing-Skjern
Ådalen vrimler med trækfugle. Fra fugleskjulet på Lønborgvej kan vi se masser af trækkende vadefugle og ænder. Sandsynligvis ser vi både gamle og unge havørne og vandrefalk. Teleskoperne er stillet op, og vi fortæller om de fugle, vi ser.

Tirsdag d. 28. september, kl. 07.30 - 12.00
Bækbygård strand og Vest Stadil fjord
Mødested: P-pladsen ved Bækbygaard strand ca. 10 km. nord for Søndervig
Turleder: Jens Ballegaard, tlf. 2282 1175, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: Seniorgruppen DOF Vestjylland
Vi kigger først lidt ved havet. Chance for suler og kjover. Ellers går det rundt i Vest Stadil fjord området, som I nu efterhånden kender det med gæs, ænder og rovfugle.

Lørdag d. 2. oktober - lørdag d. 9. oktober
Tag med DOF Vestjylland til Fanø i 2021
Turleder: John Toft Kristensen - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
- send en pb for mere info tilmelding osv  
Tilmelding efter først til mølle-princippet
Arrangør: DOF-Vestjylland
Vi har i år lejet et sommerhus på Fanø i uge 40, dvs. fra d. 2. oktober til d. 9. oktober.
Fanø er et formidabelt sted at observere det store fugletræk og trækket på det sydlige Fanø
topper i starten af oktober. På en morgen kan tælles op til 100.000 småfugle, heraf flere
hundrede ringdrosler. Arter som storpiber, rødstrubet piber, laplandsværling og hvidbrynet løvsanger er rimeligt sikre.
Du kan nu booke dig ind på de overnatninger, du måtte ønske og prisen er kun 150,- pr. nat.
Vi vil gerne være dig behjælpelig med at formidle evt. samkørsel eller anden transport. Dette gælder også, såfremt du vælger at benytte offentlige transportmidler til din rejse. For ikke at skulle have for mange biler over med færgen, kan der også arrangeres afhentning i Nordby. Vi vil koordinere madlavningen, som er på fælles basis. Dvs. vi skiftes til at købe ind til hovedmåltiderne og hjælper hinanden med at tilberede maden. Det har været en stor succes de sidste år, og specielt frokosterne kan fremhæves for at være ganske fremragende.
Der er ikke lagt et fast program for turen. Deltagerne kan i princippet vælge at gå egne veje, men vi vil dag for dag lave koordinerede aftaler for de deltagere, som ønsker det, så ingen behøver at være overladt til sig selv. Vi er i huset hele ugen, og vi vil naturligvis hjælpe med planlægning og gode råd.

Fan Luftfoto

Tirsdag d. 12. oktober, kl. 07.00 - 12.00
Havfugleobs og Harboøre Tange
Mødested: Høfde 42 vest for Cheminova
Turleder: Allan Kjær Villesen, tlf. 2627 3258, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: Seniorgruppen DOF Vestjylland
Vi starter med at kigge havfugle fra solopgang og 1 - 1½ time frem afhængig af vejr og fugletræk. Herefter tager vi en tur rundt på tangen for at kigge på de forhåbentlig mange svaner, gæs, andefugle og vadefugle. Der burde også være nogle rovfugle, måske vandrefalk og havørn. Hvis der er tid slutter vi af med lidt måger m.m. i Thyborøn Havn.
Husk kaffe / te. De knap så morgenfriske kan støde til senere - ring hvis I ikke kan finde os.

Søndag den 17. oktober kl. 13.00 -17.00
Ænder og gæs i Skjern Enge
Mødested: Fugletårnet ved vejen mellem Skjern og Lønborg
Turleder: Marianne Linnemann, tlf. 2014 5010, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og Tage Madsen
Arrangør: DOF-Vestjylland og DN Ringkøbing-Skjern
Ådalen vrimler med fugle. Stort set alle arter af svømmeænder raster på vandfladerne sammen med store flokke af grågæs. Havørnene ses både flyvende og siddende. Fra fugleskjulet kan vi se masser af viber, hjejler og ænder. Teleskoperne er stillet op, og vi fortæller om de fugle, vi ser.

Onsdag d. 17. november, kl. 09.00 - ca. 13.00
Thorsminde og NIssum fjord
Mødested: Husby kirke
Turleder: Leif Novrup, tlf. 2331 5601 / 9744 8301, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: Seniorgruppen DOF Vestjylland
Vi kører nordpå til Felsted Odde, Fjandø og Thorsminde for at se, havd en novemberdag kan byde på. Efter at have set på fuglene i havnen og på molen kører vi nordpå ad tangen til Krogshedetårnet og ser undervejs på fuglelivet langs Bøvling klit. Vadefugle, gæs og ænder. Måske en vandrefalk.
Husk kaffe/te samt en god madpakke.

Mandag d. 6. december, kl. 10.00 - 13.00
Julemøde hos Leif
Mødested: Baunebakken 8, Sevel, 7830 Vinderup
Mødeleder: Leif Novrup, tlf. 2331 5601 / 9744 8301, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tilmelding: Senest søndag d. 5. december kl. 20.00 på ovennævnte email eller telefon
Som de foregående år begynder vi med at drikke den medbragte kaffe/te. Foreningen er vært ved et rundstykke. Vi snakker om fugleoplevelser og ser fotos fra året. Herefter kører vi en tur til Geddal Enge eller Rettrup Kær, hvor der er sangsvaner, grågæs m.m.