Find et mødested eller en adresse! Man trykker blot på navnet markeret med rødt – så dukker der et kort frem med markering og man kan zoome ind og se nøjagtige sted.

 

Rrhg VestStadilFjord 20110429 han OO
Rørhøg. Foto Ole Olesen

Mandag den 3. juni kl. 20.00 - ca. 23.00
Aftenstemning i forsommeren
Mødested: Jens Bjerg-Thomsens Jagthytte på Skelmosevej ca 4 km vest for Stadil.
Turleder: Jens Ballegaard, tlf. 22 82 11 75, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: Seniorgruppen DOF Vestjylland
Vi lytter til rørskovens sangere, ser rørhøgens jagt og hører måske et lille pip fra en blåhals. Aftenkaffen indtages ved Hytten. Herefter lyt ved Svingel Engsø (Tim Enge).
Vi lander i Hoverdal Plantage ved 22.30- tiden. Herefter skulle natravnen gerne give lyd. Hvis det er én af de stille
aftener, kan der være myg og gnavpander.

Bynkefugl OvstrupHede 2021 CGL
Bynkefugl. Foto: Carl S. Johnsen

Lørdag d. 15. juni kl. 07.30 – ca. 09.30
Ynglefuglene i Naturbydelen Ringkøbing K
Mødested: P-plads ved den store sø
Turledere: Lene Ørskov, tlf. 4062 1321, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., Lars Holm Hansen, tel. 2296 1317, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
Arrangør: DOF Vestjylland
Fuglene i Naturbydelen Ringkøbing K er månedligt blevet talt af en gruppe ornitologer fra DOF-Vestjylland siden 2015, for at følge hvordan det ville gå med udviklingen af fuglene og naturen i området. På denne tur vil vi fortælle om vores oplevelser med fuglene, som der er kommet flere af gennem årene. Netop nu er det de ynglende arter, der kan ses og høres rundt i Naturbydelen. Sanglærke, Tårnfalk, Tornirisk, Tornsanger og Bynkefugl er nogle af de arter vi møder.
Medbring: Kikkert, kaffe/ te som vi drikker efter rundturen.

Fredag den 5. juli kl. 10.00 - 12,00
Skestorke og vadefugle i Skjern Enge
Mødested: I Lønborggårdskjulet, Lønborggårdvej, Lønborg.
Turleder: Marianne Linnemann og Tage Madsen, tlf: 2014 5010; mail:Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
Arrangør: DOF Vestjylland og DN Ringkøbing-Skjern
Juli måned er en stille fuglemåned – og alligevel. Vi kan være heldige at se skestorke med deres unger, havørnene der er på jagt efter en god ”frokost” og trækkende vadefugle, som ”tanker op” i Skjern Enge. Vi stiller teleskoperne ind på fuglene.

Torsdag den 22. august kl. 07.00 – 12.00
Veserne og Harboøre Tange
Mødested: P-pladsen ved nordenden af Ferring Sø.
Turleder: Kristian Tikjøb Olsen, tlf. 2445 0155, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: Seniorgruppen DOF Vestjylland og DN Lemvig lokalafdeling
For tusind år siden sejlede vikingerne igennem Veserne på vej ud i Vesterhavet. Vi vil i dag køre på samme rute. Turen byder på ænder, gæs, vadefugle og rovfugle, og vi skal slås med bestemmelser i eklipse- og efterårsdragter. Måske er vi heldige med en odinshane på Harboøre Tange.
Husk kaffe/te.


Lørdag 7. september kl. 07.00 – ca. 12.00
Efterårstræk ved havet og fugle ved Vest Stadil Fjord.
Mødested:  P-pladsen ved Bækbygård Strand ca 10 km nord for Søndervig
Turleder: Jens Ballegaard. Tlf 2282 1175,  email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: DOF Vestjylland
Ved sydlige vindretninger er der gode chancer for Suler, Kjover og vadefugletræk. Hvis der er held med trækket, vil vi bruge et par timer ved havet. Herefter ophold og lidt kratlusk ved Vest Stadil Fjord, hvor der kan være Fiskeørn og Rovterne. Det kan være lidt koldt ved havet, så husk praktisk påklædning samt kaffe.


Søndag den 29. september kl. 13.00 - 16.00
Trækfuglene i Skjern Enge
Mødested: I fugleskjulet ved vejen mellem Lønborg og Skjern.
Turleder: Børge Vistisen, tlf. 3082 1719, email Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og Laurids E. Andreassen, tlf. 4226 0316m email:  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: DOF Vestjylland.
Ådalen vrimler med trækfugle. Fra fugleskjulet på Lønborgvej kan vi se masser af trækkende vadefugle og ænder. Sandsynligvis ser vi både gamle og unge havørne og vandrefalk. Teleskoperne er stillet op, og vi fortæller om de fugle, vi ser.