Boligbirding 2022 er i gang og der bliver spottet ganske mange fuglearter!

Så er vi en uge inde i det nye år og Boligbirding er kommet godt gang, både lokalt og rundt i landet og har du lyst at være med, så er det en fordel, at være med fra start!


            15 deltagere har registreret Skovspurv i Vestjylland og arten er på TOP-10 listen.


22 har indtil videre meldt sig til konkurrencen i Vestjylland og på landsplan er der nu over 150 med i denne hyggelige konkurrence, hvor det går ud på registre de fugle, som kommer forbi ens matrikel/bopæl.

 I Vestjylland er fordelingen af tilmeldte deltagere således i de enkelte kommuner:

Kommune

Antal deltagere

Herning

6

Ringkøbing-Skjern

6

Holstebro

5

Ikast-Brande

2

Lemvig

2

Struer

1

 

I den første uges tid har konkurrencen været meget jævnbyrdig.

En enkelt deltager har spottet 31 forskellige fuglearter og herefter er der 11 deltagere, som har set mellem 19 og 25 arter.


Og her en TOP-10 liste over de mest registrerede arter indtil videre. Listen er alle almindelige fugle i haven, bortset fra Gråkrage, som dog er meget nem at kende på stemmen, når den evt. flyver over eller sidder et sted i nærheden og siger: krah,krah,krah. Hvis der er en enkelt overraskelse på listen må det være Kvækerfinke, som 13 deltagere allerede har haft glæde af og det er jo nok ved foderbrættet er det umiddelbare gæt ;-)


Fugleart

Antal registreringer

Blåmejse

16

Solsort

16

Bogfinke

15

Musvit

15

Skovspurv

15

Gråkrage

14

Kvækerfinke

13

Grønirisk

12

Husskade

12

Ringdue

12

Sumpmejse

12


Alt i alt er der set 59 forskellige fuglearter af de vestjyske deltagere og nedenstående fuglearter er hver især, kun set af 1 deltager i det vestjyske indtil nu:

Bramgås, Blisgås, Canadagås, Gråand, Isfugl, Krikand, Pibesvane, Ravn, Skovsneppe, Sortmejse, Stillits, Stor Skallesluger, Tårnfalk

 
Nå, det var en lille opdatering og måske appetitvækker, men du kan læse alt om hvordan man tilmelder sig osv. på tidligere artikel om Boligbirding på hjemmesiden og Ja, hvis du alligevel registrerer fuglene i haven, så kan du jo også lige så godt være med her!

 

Lars HH