Så må storkene godt komme - mindst 8 reder er klargjort i det vestjyske

Storkegruppen Vestjylland og Storkene.dk har her på det seneste fået tjekket og opdateret storkerederne i det vestjyske og vi har haft storkebesøg i reden på Skærum mølle her mandag d. 18. april og dermed er det anden gang at Hvid Stork har besøgt denne rede tæt på Vemb, som blev opsat i 2021. Foto. Karen Marie Germann.

Kjeld ankom til Flynder ved Bækmarksbro 16. marts og venter stadig på en mage, vi håber der kommer en hun forbi her inden for den næste uges tid, så vi igen kan få et ”rigtigt” ynglepar i Vestjylland efter 2 år hvor hunstorken er kommet for sent.

Storkegruppens 3 reder i Tim området og samt de to ved Skærum mølle og Nr. Vosborg er blevet efterset henholdsvis 4. og 19. april og lørdag d. 15. april hjalp vi med til at rejse en ny rede i Skjern enge!

Storkene.dk, Mogens Lange Petersen og Jesper Leegaard havde varslet at de gerne ville hjælpe med at renovere storkerederne i Skjern området og i den forbindelse foreslog de: om vi måske kunne finde en god placering til en ny rede i ådalen, idet by rederne ikke er så populære for storkene, som tidligere.

Vi fik lavet en aftale med en lodsejer lidt øst for Skjern, som selv skaffede en pæl, samt en rendegraver til at rejse den med og så havde storkene.dk et rede stativ med og derfor gik det slag i slag med at ”fixe” reden med grene, halm og sphagnum.

og nu står der en uimodståelig storkerede på en superfin placering på en ejendom lige midt i Skjern ådalen, omgivet af enge og græssende kreaturer og heste, ”det bliver ikke bedre”!

 

Status rundt i Danmark er for nuværende 6 par storke, hvoraf de 5 ligger på æg, samt 4 – 5 steder hvor en enkelt fugl holder til på en rede, så der kan godt komme flere par inden for de næste fjorten dage.

Vi krydser fingre for, at vi også får et par her i det vestjyske i 2023 og opfordrer til at skrive iagttagelser af Hvid Stork ind i DOF-basen.

I det vestjyske er der udover Kjeld foreløbig set 2 storke ved Borris 10.4 og Hogager 11.4. (antagelig de samme), samt der har været en stork ved Herning, samt yderligere et rede besøg på en storkerede 13.4. i Karstoft og så den på Skærum møllereden.

 

Der er udarbejdet en ”Rapport for Storkegruppen Vestjyllands” arbejde i 2022, som kan læses her på hjemmesiden.

God fornøjelse og Mange Tak til Mogens Lange Petersen og Jesper Leegaard fra storkene.dk med hjælpen til storkerederne i Skjernå området ?

 

Storkegruppen Vestjylland

Lars Møgeltoft Poulsen, Ulfborg Tlf. 22 42 00 64 
Lars Holm Hansen, Grønbjerg Tlf. 22 96 13 17