Projekt Mursejler – 8 redekasser ophængt i Herning

En lokal ornitolog fra Herning – Bøje Rauff har igennem flere år villet gøre noget for Mursejleren og er derfor gået i gang med et redekasseprojekt i den sydlige del af byen. Mursejlerne kommer lidt hen i maj og så bliver det spændende om kasserne bliver beboet, men det kommer vi nok til at høre mere om længere hen på sæsonen!


Bøje skriver således om projektet:

 
Jeg har igennem flere år gerne villet gøre noget for Mursejleren, da der forsvinder rigtig mange rede muligheder i forbindelse med ombygninger og energirenoveringer.

Vi har igennem en årrække haft en gruppe af Mursejler i den sydlige del af Hernings industriområde, så derfor var det oplagt at sætte nogle kasser op på nabobygningen, da de med den placering formentllig hurtigt vil blive fundet af næste generation af Mursejler, som mangler rede steder.

Først kørte jeg ud til ejeren af bygningen for at få en snak med ham, han var meget positiv overfor projektet og ville endda hjælpe med at få os og kasserne hejst de 10 meter op til udhænget på bygningen, en kæmpe hjælp da jeg ikke selv har adgang til løftegrej, eneste betingelse fra ejeren var, at de bestående lejer skulle godkende projektet. Så videre til lejerne af bygningen, de var heldigvis også meget positive overfor projektet, og tilbød at sponsorere nogle specialskruer, som kunne nå hele vejen igennem kasse og beklædning og ind til de bærende dele.


DOF Vestjylland ville også gerne være med til projektet ved at hjælpe med materialer, så nu var det bare at komme i gang med at bygge kasserne (en fantastisk vinteraktivitet). Jeg havde i forvejen laven en hjemmeside om at bygge redekasser, så det var lige til at gå til, jeg brugte denne model og fremgangsmåde kan ses på hjemmesiden, og til sidst fik de 3 gange træolie, så de kan holde i rigtig mange år.

Den 9/4 fik jeg dem sat op med stor hjælp fra Carl Skovbjerg Johnsen, som også tog billederne.
Nu håber jeg bare på, at Mursejlerne tager kasserne i brug inden for de kommende år.


Generelt har jeg oplevet stor velvilje fra diverse ejere, uanset om det har drejet sig om Mursejler projektet, eller tidligere Vendehals projekter, bare man spørger pænt og forklarer åbent omkring projekterne.

 

Bøje Rauff