Hvordan giver vi mere plads til den vilde natur i Naturens Rige?

DOF-Vestjylland har fra DN-Ringkøbing-Skjern modtaget nedenstående invitation, til at deltage i et arrangement 6. marts, som foreningen har stablet på benene i Ringkøbing. DN Ringkøbing-Skjern håber mange Dof´ere vil møde op, høre indlæggene fra meget kompetente folk og deltage i debatten! Det er lagt op til en rigtig spændende aften, må man sige :-)


Med spørgsmålet ”Hvordan giver vi mere plads til den vilde natur i Naturens Rige?” sætter DN Ringkøbing-Skjern på et offentigt debatmøde fokus på biodiversitetskrisen og lægger op til debat om, hvordan vi kan fremme den vilde natur og biodiversiteten i Ringkøbing-Skjern Kommune, som kalder sig Naturens Rige.

Danmark er blandt de lande i EU, der er dårligst til at tage vare på og give plads til natur og biodiversitet. Ifølge Biodiversitetsrådet er kun 1,6 procent af Danmarks areal beskyttet natur, hvor den vilde natur kan udfolde sig frit.

Mødet indledes med fire oplæg. Først to af Danmarks bedste naturformidlere: Biodiversitetsforsker og ekspert i naturbeskyttelse, seniorforsker Camilla Fløjgaard, Aarhus Universitet, som vil ridse de store linjer op og give os fakta om biodiversitetskrisen. Dernæst vil biolog og naturvejleder Morten D.D. Hansen, kendt fra mange tv-programmer og ivrig naturdebattør, fremlægge forslag til, hvad man kan gøre lokalt. Ole Nyholm Knudsen, formand for kommunens teknik- og miljøudvalg, vil give kommunens svar på vores spørgsmål i mødets titel. Til slut vil Jonna Odgaard fra DN’s bestyrelse fremlægge DN’s forslag til løsninger.
Vi har inviteret byrådet, landbruget, erhvervslivet og de grønne organisationer til at deltage i mødet.

Efter oplæggene og en pause er der 1½ time til spørgsmål til panelet og debat. Ordstyrer vil være kommunens netop pensionerede natur- og kulturchef Per Høgh Sørensen.

Alle er velkomne.

Deltagelse: Gratis.

Tilmelding:
 Ikke nødvendig.

Tidspunkt: Onsdag den 6. marts 2024 kl. 19-22

Mødested: Medborgerhuset Ringkøbing, Herningvej 7A, sal 1 og 2.

Arrangør: Danmarks Naturfredningsforening Ringkøbing-Skjern