Fuglebingo

På det nyligt afholdte repræsentantskabsmøde i DOF blev deltagerne præsenteret for ”Fuglebingo”, som er et forholdsvis nyt tiltag i DOF, udviklet af nogle unge fugle kiggere tilbage i 2019 og siden august sidste år er projektet støttet af DOF og spillet blev lanceret i Fugle og Natur nr. 3 – 2023, så måske har du allerede læst lidt om det?                                                                                                                                                                                                
Fuglebingo er et spil, hvor man downloader en app ”Fuglebingo” til sin telefon og så er det sådan set bare at gå i gang med at spotte fugle og andre arter som der er mulighed for i DOF-basen Forsiden af ”appen” ser således ud:                                                                                                

  

Ved indtastning af arter trykkes på kikkerten og så indtaster man den sete fugl og angive lokation og alt efter art og hvor almindelig den er tildeles så et antal point. Når en art giver mere end 13 point, skal der laves en beskrivelse, indsættes et foto eller anden dokumentation for at det givne antal point kan godkendes. Udover selve indtastningen, skal man også finde sig et brugerprofil navn.

I ”Hønsegården” kan man få hjælp til bestemmelse, regler og FAQ giver sig selv. Nederst er der flere ikoner man kan trykke på - nr. 2 fra venstre viser hvor mange point man selv har, ”øjet” viser de seneste point som er givet og firkanterne ude til højre viser stillingen i Top-200 og der er ganske mange andre muligheder rundt på appen, men det finder man ud af ved at trykke på ikonerne.

På dette link fra dof.dk kan du læse alt om Fuglebingo – regler og tips!


Knap 4000 har på nuværende tidspunkt downloaded appen og pt er der mellem 600 g 1000 indtastninger om måneden fra deltagere i hele landet.
Synes indlægget på efterårets repræsentantskabs af Daniel Palm Eskildsen, som var en af idemagerne til spillet, var ganske spændende og da jeg altid er med på en god fuglekonkurrence, så skulle det fluks afprøves og har nu været med i gamet i snart et par uger og synes da det er ganske sjovt og interessant at deltage i.

Lancerede også appen for min datter, som er midt i 20´erne og der gik ikke længe inden hun havde lagt et egern ind med en video. Jeg skrev ”så fint – Hvad gav den?” Og retursvaret kom prompte: 10 point og du har ret: ”Det er totalt real-life Pokemon-GO” ?? og siden har hun også fået gode point for et par Natugler i efterårsskoven og så er det jo rigtig nemt at indtaste sine observationer, når man er på stedet og kan lægge den rigtige lokation ind med det samme, så jo et spil/konkurrence, som appellere til de unge, men bestemt også fint for os, der har lidt flere år på bagen, så ”Fuglebingo” kan anbefales, prøv og ligeså er det vigtigt at fortælle om ”Fuglebingo” til unge med natur og fugleinteresse.

Lige nu i spillet, har jeg titlen ”en juvenil Rovterne” på Level 5 og mangler 17 point for at nå Level 6, har set 26 fuglearter og 2 slags pattedyr. Mine topscorer har været ”Huldue” med 15 point og ”Halemejse” med 13 point. Førstnævnte har jeg måttet arbejde lidt for, omkring beskrivelse mv. da den ikke er en så almindelig i fugl på denne årstid. Man kan også have fokus på at få nogle ”rygmærker”, f.eks. ved at lave et ”Due-Hattrick”, hvor man skal spotte 3 af flg. 4 due arter: Ringdue, Huldue, Klippedue og Tyrkerdue, hvilket udløser ekstra 5 point, så mon ikke denne bliver mit første ”rygmærke”?





Hermed en opfordring til at downloade appen ”Fuglebingo” og deltage i en spændende dyst. ?