Coop inviterer til åbning af første folkeskov - Idomlund

Coops første folkeskov ved ”Idomlund” åbner på søndag og derfor inviterer de alle, som har lyst til at komme og være med.

DOF-Vestjylland har været med fra start og har dannet en fugletælle gruppe, som indtil videre har optalt fuglene i den nye skov 5 gange siden medio marts og gruppens fugleliste er på omkring 65 forskellige arter.

På åbningsdagen stiller DOF-Vestjylland for første gang i år vores grønne telt op, så kom endelig forbi hvis du skal ud og se Folkeskoven!


Coop skriver:

Søndag den 12. september kl. 10-14 inviterer Coop og Hedeselskabet til præsentation af den første af en række folkeskove, som Coop vil etablere hen over de næste 10 år.

Den første folkeskov er ved Idomlund i Holstebro.

De første 250.000 træer og buske er blevet plantet i løbet af de seneste måneder.
Arealet ved Idomlund er på 113 hektarer (svarende til knap 200 fodboldbaner). Coop har købt det i samarbejde med Hedeselskabet.

Ved præsentationen vil der være en lang række aktiviteter for hele familien:

• Hestevognstur med Vestjydsk Køreselskab
• Hør om Storå fiskeriet fra Holstebro og omegns fiskeriforening
• Vandring og naturvejledning med Hedeselskabet
• Få jagt- og dyre viden med Holstebro-, Råsted og Naur-Sir jagtforeninger
• Få viden om fuglelivet i området med Dansk Ornitologisk forening
• Mød repræsentanter fra det lokale skovråd
• Gratis kaffe og wienerbrød til de voksne og goodie bag til børnene
• Det er gratis for alle at deltage.


Den officielle indvielse foretages af Coops bestyrelsesformand Lasse Bolander, Holstebros borgmester H.C. Østerby, Coop folkeskoves direktør Signe Frese og direktøren for Hedeselskabet, Torben Friis Lange.


Over de næste 10 år er målet at plante 1000 hektarer skov, som er en del af Coops klimastrategi. Formålet med Coop Folkeskove er at skabe ny natur, der kan bidrage til øget biodiversitet, beskytte drikkevandet, skabe rekreative fællesarealer og forbedre klimaet.


Finansieringen sker blandt andet gennem salg af skovbeviser og donation af tomme flasker i Kvickly, SuperBrugsen, Fakta, Coop 365 og Dagli´Brugsen. Status er, at der er solgt skovbeviser for godt 250.000 kr., og kunderne har foreløbig doneret ca. 2,5 millioner kr.


Adressen for Idomlund er: Idomlundvej 12, 7500 Holstebro