Fugletællegruppe i Gjellerup enge ved Herning – Invitation – Vil du være med?

I foråret 2021 kunne man i medierne læse at Egetæpper, Herning kommune og Den Danske Naturfond var gået sammen om at købe 90 hektar sammenhængende naturarealer midt i Herning, mellem Gjellerup og Hammerum.


Hammerum bæk løber tværs gennem arealerne og Naturfonden har lavet en beskrivelse af området med tanker om hvordan der kommer til at se ud, når planerne er rullet ud. Tanken er i første omgang at skabe et sammenhængende naturområde med enge, kær og overdrev til viber og lærker, samt forbedre forholdene for engfloraen med håb om en bestand af orkideer og ligeså, at sommerfugle og insekter får forbedrede forhold.

Og du kan læse mere om Gjellerup enge herDOF-Vestjylland – Gjellerup enge


DOF opstartede i 2004 begrebet Caretaker-grupper og lige siden har vi i Vestjylland haft adskillige såkaldte ”tællegrupper”, som laver fugletællinger med jævne mellemrum hen over året på de respektive lokaliteter.


Caretaker betyder på engelsk ”vicevært” og det vil sige at grupperne foruden at tælle fuglene mm. også involverer sig i områderne på den måde, at når man kommer på lokaliteten af og til, så vil man med sine iagttagelser få ideer til, hvordan man eventuelt kan forbedre naturen i området og så kan man evt. give sine iagttagelser/tanker videre til ejerne og man kan forhåbentlig med tiden få et godt forhold og samarbejde i naturområdet.


I 2015 opstartedes en ny tællegruppe i ”Naturbydelen Ringkøbing K” syd for Ringkøbing og sidste forår gik en ny gruppe omkring ”Storå Folkeskov” ved Idom i gang med månedlige tællinger og nu Naturfonden, Egetæpper og Herning kommune er gået sammen, om at skabe et nyt naturområde i Herning ”Gjellerup enge”, ja så synes vi det er helt oplagt at DOF-Vestjylland går i gang med at danne en tællegruppe i området. Ikke kun fordi det er en god aktivitet og spændende måde at tælle fugle på, men også fordi vi ikke har tællegrupper i Herning området i forvejen og det giver jo så gode muligheder for lokale medlemmer, som vi har en del af i Herning Kommune, så hold dig ikke tilbage!


 
Invitation

Jonna Forsom er initiativtager til den nye gruppe og har allerede forelagt vore planer til kontaktpersonen ved Herning kommune og hun synes det var en rigtig god ide med en tællegruppe, der kan holde styr på fuglene i området, så derfor går vi i gang med forårets komme.

Så hermed en INVITATION til fugletur i Gjellerup enge ?

Dato: 5. marts 2022
Tidspunkt: KL. 8.30 – ca. kl. 11.00
Mødested: Gjellerup hundeskov, Tolstedvej 14, 7400 Herning
Tilmelding:  Jonna Forsom på E-mail eller tlf. 28-140206
Husk: Kikkert, Gummistøvler, Kaffe/the

Program:

• Velkomst – Introduktion af Gjellerup enge
• Information og tanker om en fugletællegruppe
• Travetur i området
• DOF-Vestjylland er vært ved rundstykker – Kaffe/The tager man selv med!
• Afrunding


Vi håber at dette opslag har vagt din interesse – en fugletællegruppe er et godt sted at lære mere om fugle, så vi håber at ”Gjellerup enge tællegruppen” er noget for dig, ring eller send en E-mail.


DOF-Vestjylland
Jonna Forsom