Find et mødested eller en adresse! Man trykker blot på navnet markeret med rødt – så dukker der et kort frem med markering og man kan zoome ind og se nøjagtige sted.

2023Oerneklubben logo2

Lørdag d. 9. december, kl. 11.00
Gludsted Plantage med Ørneklubben.

Mødested: Isenbjergvej (se efter det store Ørneklubflag, der viser hvor I kan parkere), 7361 Ejstrupholm. Tryk på linket - det er cirka 2 km nord for Glusted by.
Turleder: Ørneklubben Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
Arrangør: Ørneklubben - DOF Vestjylland
Ørneklubben igen på tur. Denne gang skal vi til Gludsted Plantage og kigge på skovens fugle med fokus på uglerne.
Vi skal tale om hvilke spændende fugle vi kan møde i skoven, og se om vi ikke kan finde spor efter uglerne. Europas mindste ugle, spurveuglen, har for første gang ynglet i Gludsted Plantage, og det vil vi hjælpe med, så der måske kan komme flere. Vi går en tur i skoven og finder et godt træ, hvor vi hænger en redekasse op til spurveuglen. (Vi har fået lov af NST-Søhøjlandet). Når vi kommer tilbage til mødestedet, laver vi en omgang pandekager og ser om nogle har fået fuld plade i vores naturbingo.
For at vi kan have nok pandekager, vil vi gerne have en tilmelding, så vi ved hvor meget vi skal lave. Tilmelding til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. (og hvis i ikke når at tilmelde jer, så møder i bare op).
Husk: Tøj efter vejret og til skoven. Evt. en lille madpakke og noget at drikke.

 

 2024

SortgrRyle ThybornHavn 20220914 CarlSJohnsen
Sortgrå ryle. Foto: Carl S. Johnsen

Torsdag den 11. januar,  kl. 09.00 - 12.00
Thorsminde, Bøvling Fjord
Mødested: Parkeringspladsen ved Strandingsmuseet i Thorsminde (Vesterhavsgade 1E, Thorsminde).
Turleder: Kristian Tikjøb Olsen, tlf. 24450155, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Arrangør: Seniorgruppen DOFVestjylland og Danmarks Naturfredningsforening, Lokalforening Lemvig.
I havnen vil vi se efter sortgrå ryle, skærpiber, måger og hvad der befinder sig ude over havet. Derefter kører vi nordpå ad tangen og ser på overvintrende ænder, gæs og rovfugle. Turen foregår i privatbiler. Husk kaffe/te.

Lørdag d. 13. januar, kl. 09.00
Vinterfugle i Vestjylland
Mødested: MENY-købmanden i Søndervig.
Turleder: Peter Leth Olsen; telf: 2751 4909; email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: DOF Vestjylland
Hvis der er en sjælden hav-dykand i farvandet, opsøger vi den, men ellers vil vi igen besøge Bagges Dæmning og Hvide Sande Havn.
I år vil vi forsøge at udvide turen med bekkasintramp på den nordlige bred af Bagges Dæmning, så husk gummistøvlerne.
Vi vil igen i år gå den spektakulære tur på sydmolen i Hvide Sande havn og håbe på sortgrå ryle.
Turen er ikke den mest artsrige, men vi har før haft små perler på turen f.eks ung ride.
Jeg håber vi kan samles om oplevelsen igen.

Sangsvane 20190118 CSJ
Sangsvaner. Foto: Carl S. Johnsen

Torsdag den 1. februar, kl. 07.30–12.00
Bølling Sø og Klostermølle
Mødested: Bøllingsø 2, 7442 Engesvang (P-pladsen til venstre lige før jernbanen og Bøllingsø 2, markeret med 1
Turleder: Hans Knakkergaard, tlf. 29416156, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: Seniorgruppen DOF Vestjylland. Tilmelding ikke nødvendig.
Fra p-pladsen går vi ca. 500 meter hen til obsposten ved Bølling Sø. Her ser vi på sangsvaner, pibesvaner og måske havørn, blå kærhøg, grågæs, sølvhejre og sortspætte m.m. Husk rigtig varmt tøj til denne del af turen.
Klokken ca. 9.30 kører vi til Klostermølle, Klostermøllevej 48, 8660 Skanderborg.
Mødested: Parker på den store p-plads ved Klostermøllevej, markeret med 1. Fra Bølling Sø er der 37 km til Klostermølle. Vil man hellere blive ved Bølling Sø, er man velkommen til det, - jeg kan godt anvise andre steder, man kan stå og kigge fugle ved søen.
Klostermølle og Klosterkær kan byde på lidt af hvert. Hvis vi er heldige kan vi bl.a. se isfugl, havørn, lille flagspætte, sortspætte, grønspætte, blå kærhøg, bjergpiber, korttået træløber, sølvhejre m.m.. I Mossø som ligger ved Klostermølle, kan vi se troldænder og andre vandfugle. Måske vil gummistøvler være en god ide her, da der tit er ret fugtigt det sidste stykke ned til søen. Der er et fugletårn på stedet, og der er en bygning ved p-pladsen med borde og bænke, hvor vi kan nyde madpakken og den medbragte kaffe/te.
Turen slutter her ved Klostermølle kl. ca. 12.00. Hvis vi bliver mange, deler vi os i mindre hold, når vi skal rundt i området, og så bliver der nok ikke en samlet afslutning. Har man lyst til at blive længere eller kortere tid på stedet, er man velkommen til det.
Vigtigt: Turen aflyses, hvis Bølling Sø er tilfrosset, så check lige hjemmesiden dagen før turen.

Lørdag d. 17. februar, kl. 09.00 - 13.00
Bølling Sø
Mødested: Bølling Sø P-syd, 7442 Engesvang
Turleder: Bo Fabech, mobil 2711 6652, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: DOF Vestjylland
Vi mødes på p-pladsen og går op til et udsigtspunkt, hvor der vil være en god udsigt over den østlige ende af søen. Her står vi en 1½ times tid og studerer fuglelivet i søen – bl.a. de mange sangsvaner, pibesvaner, blå kærhøg, sølvhejre, sortspætte m.m. Herefter går vi ca 2 km hen til et fantastisk udsigtspunkt, hvor vi vil kunne se ud over hele søen.
Husk rigtigt varmt tøj.  

Havrn BorrisHede 20180402 CSJ
Havørn. Foto: Carl S. Johnsen

Søndag d. 25. fubruar, kl. 10.00 - 13.00
Ørnens Dag i Skjern Enge
Mødested: Pumpestation Nord, Langkærvej, 6900 Skjern
Turleder: Erik Mørk Nielsen, Marianne Linnemann, Stig Kristensen (Ørneklubben) m.fl. Tlf: 2624 5879; 2014 5010, Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.; Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.; Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: DOF Vestjylland og Ørneklubben
DOF Vestjyllands Ørneklub og Skjern Enges ornitologer inviterer til det landsdækkende arrangement Ørnens Dag. Ørneklubben laver aktiviteter med børnene, mens andre spejder efter havørnen svævende over Hestholmsøen, siddende i Vesterenge eller flyvende højt over Skjern Enge på vej fra Borris Hede til Tipperne. Vi står på Pumpestation Nord og kigger efter havørne og andre rovfugle. Vi kan være heldige at se en vandrefalk og årets første rørhøg. Flokke af bramgås, grågås, kortnæbbet gås og sangsvaner kan ses og høres i engene.

Lørdag d. 9. marts, kl. 08.00 - 10.00
Tranerne på Lønborg Hede
Mødested: Naturstyrelsens p-plads ved Bjerregårdsvej, 6893 Hemmet
Turleder: Jens Hasager: tlf: 2072 8378; mail; Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: DOF Vestjylland og Lønborg Hedelaug
Tranen er en sky og forsigtig fugl, som trods sin højde på 120 cm formår at leve skjult. Vi kan være heldige, at både se trompeterende og dansende traner på denne morgentur. Fra p-pladsen ved Bjerregårdsvej går vi en tur ud over heden. Husk kikkert.

Vandstr Nybro 20180203 CarstenGLaursen
Vandstær. Foto: Carsten G. Laursen

Tirsdag den 12. marts, kl. 09.00 - 13.00
Hald sø ved Viborg
Mødested: Niels Bugges Kro, Hald Sø kl. 09.00
Turleder: Leif Novrup, tlf. 97448301/23315601, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Arrangør: Seniorgruppen DOF Vestjylland.
Vi vil se efter vandstær og isfugl samt spætmejser og træløber/korttået træløber ved Niels Bugges Kro. Vi vil også lede efter spætter - måske er vi heldige at høre sortspætte.
Vi vil besøge det nyrestaurerede tårn ved Hald sø, og hvis tiden tillader det gå en tur ved Dollerup Mølle.
Husk kaffe/te.

 

Hedelrke OvstrupHede 2021 CGL
Hedelærke. Foto: Carsten G. Laursen

Lørdag d. 16. marts, kl. 07.30 - ca. 12.00
Forårsbebudere i Vestjylland
Mødested: Store Hoverdal på Sørupvej i Hoverdal Plantage.
Turleder: Jens Ballegaard. Tlf  2282 1175, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: DOF Vestjylland 
Vi starter lidt tidligt sådan en forårsmorgen! Først Hoverdal Plantage, hvor spætterne trommer og Hedelærken kvidrer. Vi bruger en del tid i skoven, hvis vejret er til det. Ved Tim Mølle er der chance for Isfugl. Pause ved Tim Enge, hvor Rørhøg måske er ankommet. Der er naturligvis indlagt kaffepause.

Lørdag d. 13. april, kl. 07.00 - 11.00
Thorsmindetangens trækfugle
Mødested: Nørre Fjandvej havn overfor Fjandø
Turleder: Agner Svenstrup, mobil 4131 7700, mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: DOF Vestjylland 
Midt i april er et godt tidspunkt for fugletrækket nordpå. Vi kan forvente at se de sædvanlige store flokke af gæs, ænder, hjejler m.v. og de første trækkende vadefugle langs klitten.
I Thorsminde går vi en tur bag havnen og i Thorsminde vil jeg forsøge at få en aftale om et besøg i den røde barak - Naturparkens gåseformidlingscenter under etablering - om status på disse spændende planer m.v. Herfra kører vi nordpå med ophold hvor det er interessant og slutter måske her på Bøvling Klit, måske kan vi nå Krogshedeengene.
På et passende sted drikker vi en medbragt kop kaffe/te m.v.

Hind Broen 20200902 MgeSp CSJ
Bro til Hindø. Foto: Carl S. Johnsen

Torsdag den 18. april, kl. 07.00 – ca. 12.00
Stadil Fjord og Svingel Engsø
Mødested: Hee Kirke  (I.C. Christensens Vej 15, Ringkøbing).
Turleder: Jens Ballegaard, tlf. 22 82 11 75, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Arrangør: Seniorgruppen DOF Vestjylland.
Gåtur over den nye bro til Hindø og forskellige obs-steder ved Svingel Engsø. Vi vil lede efter de første sangere, Blåhals, Skægmejser, Rørdrum mm. Kaffepause på et passende sted.

 

Sortsptte 20170403 CSJ
Sortspætte. Foto: Carl S. Johnsen

Lørdag d. 21. april, kl. 09.00 - 11.00
Spættetur til Tirsbjerg Plantage
Mødested: Tirsbjerg p-plads, indkørsel fra Påbølvej (Hoven)
Turleder: Turleder: Erik Mørk, Tage Madsen, Marianne Linnemann; tlf 2014 5010, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: DOF Vestjylland og DN Ringkøbing-Skjern
Tirsbjerg Plantage er en 24 ha særdeles varieret atypisk hedeplantage beliggende på den østvendte Varde Bakkeøskråning. De rummer flere bevoksninger med ældre bøg og ædelgran. Lokalafdelingen har sammen med Naturstyrelsen hængt mere end 20 fuglekasser op til bl.a broget fluesnapper og vendehals. Plantagen huser både sortspætte, grønspætte og stor flagspætte. På turen rundt i plantagen kigger vi efter spættetræer og deres beboere.

StorKobbersneppe 20170530 CSJ
Stor kobbersneppe. Foto: Carl S. Johnsen

Torsdag d. 25. april, kl. 17.30 - 20.30
Fuglene på Værnengene (Tipperhalvøen)
Mødested: Sydladen på Værnengene, Tippervej, 6830 Nr. Nebel
Turleder: Ole Amstrup;tlf: 2046 8336; mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Arrangør: DOF Vestjylland 
Forhåbentlig er de våde enge fyldt med vadefugle, heriblandt brushane og stor kobbersneppe. Vi mødes ved Sydladen, hvorfra går vi en lille tur ind mod Bjålum Klit. Vi tager et kik oppe fra og omkring Nordladen, hvorefter vi kører til det nye fugletårn ved Værnsande. Her skulle helst være både skestorke og klirer, og i krattet kunne der nemt gemme sig en ringdrossel. Her drikker vi den medbragte kaffe / te og kage. Under hele turen vil der også være gode chancer for vandrefalk og dværgfalk.
Bemærkninger: HUSK varmt tøj og kaffe/te