Nyhedsbrev nr. 5 / 2017


Foråret er over os og træk- og yngletid for fuglene er jo rigtig spændende og må siges at være den bedste tid på året til fuglekig og derfor dette nyhedsbrev, med lidt om hvad der sker i DOF-Vestjyllands område de næste uger.

Hvis du kigger under "Ture og møder" på hjemmesiden er der ikke mindre end 6 arrangementer i den resterende del af april.

• Hede, skov og indsande øst for Ulfborg
• Åben å-dal – Skjern enge
• Forårets fugle i Resenborg plantage ved Struer
• Felsted kog og Amstrup søerne (senior tur)
• Geddal enge

Og sidst men ikke mindst er der mulighed for at deltage i vort store arrangement"Fugle overalt" på Tipperne:


Søndag d. 30. april fra kl. 11.00 – 16.00

DOF´s projekt Fugle Overalt inviterer til en spændende oplevelsesdag på Tipperne i samarbejde med DOF Vestjylland. Tag familien, madpakken, det varme tøj og gummistøvler med på fuglesafari ved Tipperhuset, hvor der er masser af fugle at se på! Der vil være særligt fokus på skestorken og brushanen - begge fugle, der yngler ved Ringkøbing Fjord.


        


Dagen byder på mange aktiviteter for især børn, forældre og bedsteforældre. Naturbussen - vestkystens svar på Sandormen - kører i rutefart til de steder, hvor vi kan være heldige at se brushaner og skestorke i teleskoperne. Der bliver også mulighed for at høre om, hvordan man ringmærker fugle, komme op i det høje Tippertårn og se fuglene og landskabet oppefra og komme på en guidet gåtur.
Der vil være tegnekonkurrence for de yngste, mens de største i familien kan bygge deres egen fuglekasse, som man derefter kan tage med hjem og føl og gæt, hvad der gemmer sig i følekassen. Vi slutter af med lidt at drikke og spise.

Tipperhalvøen er et fantastisk naturområde. Selv om Naturstyrelsen endnu ikke er færdig med renoveringen af området omkring Tipperhuset, og der derfor stadig er lidt byggerod, har DOF Vestjylland fået lov til at benytte området den 30. april. Gør et stop ved Nordladen på vej til Tipperhuset. Fra Nordladen er der mulighed for at se mange fugle.

Der er åbent hus indtil kl. 16, så der vil være rig mulighed for at få vind i håret og røde kinder. Alle er velkommen. Selve arrangementet er gratis, men må betale lidt, hvis man vil have en fuglekasse med hjem.

HUSK kikkert og evt teleskop. Vi medbringer nogle teleskoper.Tårnenes dag
 

Lørdag d. 6. maj indbyder DOF-Vestjylland alle der har lyst, at deltage i landskampen "Tårnenes dag". Konkurrencen går ud på at se flest mulige fuglearter fra et fugletårn eller udsigtspunkt mellem kl. 5.00 og kl. 13.00 den pågældende dato.

Konkurrence er landsdækkende og afholdes for 12. gang i Danmark, hvor vi de seneste to år tillige har deltaget i en nordisk landskamp med deltagere fra Finland, Sverige og Litauen også.

Konkurrencen har nogle regler, men den vigtigste er den første, som siger at "Tårnenes dag" er en konkurrence, som har til formål at udbrede interessen for fugle og natur, samt give deltagerne og besøgende en spændende dag.

 

           


I Vestjylland deltager indtil videre 4 tårne

• Geddal enge
• Gørdingtårnet
• Hestholm, Skjern enge
• Vest Stadil fjord

Du er meget velkommen til at hjælpe / være med ved et af tårnene!

Hele artiklen kan læses på DOF-Vestjyllands hjemmeside


Ny Facebook
 

Vi nærmer os 80 "synes godt om" i den nye DOF-Vestjyllands facebookgruppe, hvor du har mulighed for selv at lægge foto og andet af fuglemæssig karakter op. Vi har netop ændret linket på DOF-Vestjyllands hjemmeside, så det fremadrettet bliver den nye man kommer på, når man trykker "Facebook" her. Vi håber du er interesseret, da facebook er rigtig god til hurtig information og vi synes også det er en fordel at brugerne nu nemmere kan lægge stof på.Repræsentantsskabsmøde
 

3 fra DOF-Vestjyllands bestyrelse deltager i den kommende weekend i det første af årets 2 repræsentantskabsmøder, som denne gang foregår i DOF-Sydøstjylland regi og Vingsted centret lægger lokaler til. Forårs mødet står i beretningernes tegn og ligeså skal DOFs regnskab godkendes og der er valg til Hovedbestyrelsen. Endvidere er der punkter, som rebranding af DOF, Fugleværnsfondens årsrapport og andet info.
 


... og der kommer flere arrangementer i maj

Foruden Tårnenes dag er der i maj også en hel del andre spændende arrangementer på programmet bl.a. indvielsen af Skagen fuglestation i det grå fyr, bededag den 12. maj og ligeledes er der Naturmødet i Hirtshals d. 19. – 21 maj og Fuglenes dag d. 28. maj

Antagelig vil der komme mere om disse arrangementer i et kommende nyhedsbrev, men ellers følg med på hjemmeside og facebook.En god nyhed til sidst Smile
 

Vi får tilsendt medlemsopgørelse 4 gange om året senest på 31.3. og denne opgørelse viser en netto tilgang af medlemmer på 5 i forhold til 31.12., hvilket vil sige at DOF-Vestjylland for første gang er over 590 medlemmer, helt nøjagtigt 593.

Vi ved at rigtig mange er glade for fugle og natur og derfor er det rigtig rart når flere får øjnene op for at støtte DOFs arbejde, med at udbrede kendskabet til fuglene og foreningens arbejde med at gøre myndigheder og andre ansvarshavende både lokalt (DOF) og globalt (Birdlife) opmærksomme på at fastholde eller forbedre levevilkårene i en verden med mange udfordringer, det være sig levesteder hvor bl.a. vores egen Fugleværnsfonden tager ansvar, men også omkring ulovlighed og uansvarlighed når fuglene trækker fra vinter til yngleområder og her tænkes ikke mindst på bl.a. Malta, Libanon og andre steder i Middelhavsområdet, hvor både almindelige og sjældne fugle fanges og lemlæstes i stor stil.God fornøjelse