Tårnenes dag

Søndag den 19. august – tidligt ud af "fjerene", klokken 5.00 startede den spændende konkurrence, om at blive det bedste fugletårn i Danmark. I DOF-Vestjylland var 3 tårne bemandet med i alt 17 ornitologer, flest ved Hestholm. Søndag den 19. august – tidligt ud af ”fjerene”, klokken 5.00 startede den spændende konkurrence, om at blive det bedste fugletårn i Danmark. I DOF-Vestjylland var 3 tårne bemandet med i alt 17 ornitologer, flest ved Hestholm. Vi havde aftalt at ringe sammen hver anden time, for at kunne følge lidt med i hvor mange arter, de andre tårne var kommet op på.

Her viste det sig allerede ved 7.00 tiden, at konkurrencen ville blive hård, mellem Hestholm- (28 arter) og Felsted havn tårnet (25 arter), mens Geddal tårnet allerede på dette tidspunkt var i udbrud (41 arter). Klokken 11.00 stod det helt lige mellem Hestholm og Felsted havn (45 arter), mens Geddal var kommet helt op 65 forskellige arter.

Det samlede resultat kl. 14.00 blev:

Hestholm tårnet: 48 arter
Felsted havn tårnet: 49 arter
Geddal enge tårnet: 70 arter

Geddals antal var rigtig flot og rakte til en samlet 6. plads. Kraptårnet i Vejlerne vandt førstepladsen med 88 arter, mens nummer 2 blev tårnet på Ølsemagle revle med 81 arter.

Alt i alt en rigtig fornøjelig dyst, hvor vi i de 3 tårne, så spændende arter, som Rovterne, Gul vipstjert, Rørdrum, Sangsvane, Skestork og Lomvie. Vi havde besøg af 25 – 30 gæster + en  lokalavis og desuden blev der rapporteret direkte i radioen, så Tak til alle deltagere og forhåbentlig på gensyn til næste år. Et fyldigere referat vil komme i næste nummer af Sandeviften.

Lars Holm Hansen