Boligbirding 2020 - så er vi i gang :-)

Så er der snart gået 14 dage af 2020 og vi er kommet godt i gang med "Boligbirding", hvor der på landsplan nu er 120 deltagere tilmeldt og heraf de 25 i DOF-Vestjylland, som er den lokalafdeling, der indtil videre har flest deltagere med.

Siden 1. januar har 21 af de 25 tilmeldte 

registreret observationer på DOF-basen i konkurrencen og da de fleste også var med sidste år, så går det rigtig fint, med at få det gjort på den rigtige måde Smile


De 21 deltagere har dd. rundet "360" registreringer og vi er dermed den lokalafdeling, som har tastet mest.


Artsmæssigt har vi i Vestjylland set 65 forskellige fuglearter og det rækker til en 2. plads sammen med Fyn, mens de i Vestsjælland er oppe på 71.


Topscoren blandt fuglene i Vestjylland er Solsort og Musvit, som begge er set af 20 "boligbirdere", mens Skovspurv er set af 19.


Totalt er der i konkurrencen registreret hele 104 forskellige fuglearter her efter 12 dage og af dem er der flere spændende og fra det vestjyske har vi bidraget følgende til den samlede liste, som kun er set her hos os: Fyrremejse, Munk, Skovsneppe, Agerhøne, Fjeldvåge, Pibesvane


                                           Her en lille fætter Gråsisken, som hænger på de tynde grene og spiser bl.a. birkefrø. Den besøgte vores have i dag                                                                                                                     og blev art nr. 34 her og første registrering i Vestjylland i boligbirding-konkurrencen i år. 


Der er deltagere med fra alle vores 6 kommuner: 1 fra Ikast-Brande, 2 fra Herning, 2 fra Struer, 2 fra Lemvig, 8 fra Holstebro, samt 10 fra Ringkøbing-Skjern.


Resultatmæssigt føres boligbirding-konkurrencen med 52 arter (VSJ), efterfulgt af 47 arter (FYN), mens en deltager fra VJ ligger på 5. pladsen med 36 arter (EE). Hovedparten af de vestjyske deltagere ligger i spektret fra omkring 10 – til godt 20 arter, men en oversigt vil blive lagt ud i løbet af januar.


Fik du lyst at dyste på fugle hjemme fra din egen matrikel, så kan du tilmelde dig til Lars HH, som også gerne svarer på eventuelle spørgsmål.