Årets ornitologiske og fotokonkurrencen

Ikke mindre end 82 DOF'ere havde på en mørk decemberaften valgt at møde op i Aulum Fritidscenter til Årets Ornitologiske Oplevelser.

Og en oplevelse blev det. I år mest præget af lokale møder med fuglene og naturen, hvilket overskrifter som Blandede bolsjer fra mit område og Hist og Pist i Vestjylland var gode eksempler på. Men en afstikker til Rumænien, samt ikke mindst en animeret Powerpoint fra medlemsturen til det tyske vadehav i foråret var der plads til. Sidstnævnte fik minder frem hos mange af de fremmødte.

Som optakt til kaffen, smørrebrødet og julesmåkagerne afvikledes 1. afdeling af årets fotokonkurrence. 15 fotografer havde indsendt 42 flotte fuglefotos, og det var for mange vanskeligt at vælge, hvilke der skulle belønnes med fra 1 - 10 stemmer. Men nedenfor


er vist de 10 fotos som fik sammenlagt flest stemmer. Rækkefølgen er den samme som har fremgået af hjemmesiden mens konkurrencen forløb. Den er altså ikke et udtryk for, hvor mange stemmer det enkelte foto har fået.

I forbindelse med generalforsamlingen tirsdag den 28. januar skal de, der møder frem ved afstemning udvælge de 3 bedste fuglefotos.

December og juletid betyder også tiden for små hemmeligheder. Derfor holdes det endnu lidt tid hemmeligt, hvem der er fotograferne bag de 10 fotos, der er kommet i finalen. Men stor tak til alle, der har indsendt fotos til konkurrencen.

Poul Krag


1. Tårnfalk - Ikast2. Mosehornugler - Gjeller Odde


3. Havørn - Flyndersø4. Mosehornugle - Gjeller Odde

'

5. Gulbug - Have, Vildbjerg6. Tårnfalk - Ringkøbing K.7. Isfugl - Hollingholt, Sunds8. Stære - Ringkøbing K.9. Isfugl - Herningsholm Å10. Natravn - Søby Sø