Turen Tipperhalvøen torsdag den 25. april

Til den efterhånden traditionelle tur til Værnengene og Tipperne i slutningen af april mødte 20 glade mennesker op kl. 17.30. Vejret var flot, så det kunne kun blive en god tur. Det var en dag med mange brushøns, så vi valgte at gå fra Nordladen ned til Storelo.

Her havde der ved 16-tiden gået 365 brushøns i det såkaldte tophejre-hul. De fleste brushøns var stadig til stede, men desværre sås de i modlys og lidt langt væk. Der sås også tinksmed og gule vipstjerter. Herefter kørte vi om til Værnsandekrattet. Vi gik forsigtigt ud af bilerne, men der var kun almindelige småfugle til stede. Ude øst på blev der hurtigt spottet 3 traner og nogle skestorke. For enden af krattet kunne vi så kigge ned i Værnsande. Desværre var nogle børn ude at lege i vandområdet, så de fleste klirer var langt væk. Heldigvis stod der 2 flotte sortklirer tæt på, og bag disse fouragerede både skestorke, krikænder og knarænder. Igen forsøgte vi småfugle ved at gå mod øst langs rørstakkene. Det gav pote, da en flot han ringdrossel dukkede op. Ret hurtigt fløj den til krattet, så den kom forbi os på kort afstand.

      


Om eftermiddagen havde jeg på Tipperne spottet en flot gulhovedet gul vipstjert. Den var stadig til stede, men desværre fløj den væk, da de første bildørsmæk lød, så vi var kun et par stykker der fik denne smukke fugl at se. På vejen op spottede den sidste bil med Eigil og Karl Erik en dværgfalk.


Nordøst for krattet på Tippergrunden var der minsandten 810 mørkbugede knortegæs. Det blev hurtigt køligt, så en del af turdeltagerne fortrak til varmestuen, hvor Poul Erik som sædvanligt uddelte smagsprøver af sine fremragende snapse. En stor tak skal lyde herfra. Og en stor tak til alle for deltagelsen. Det var en hyggelig tur!


Ole Amstrup