Ekskursion til Hindø og Svingel Engsø lørdag 20. april 2019

15 deltagere, heriblandt et par nye ansigter, troppede op ved Hee Kirke denne smukke morgen.

Ved Hindø broen blev vi hilst godmorgen af Rørdrum, Rørhøg, Rørspurv og Skægmejse. Stadil Fjord lå spejlblank. På gåturen gennem rørskoven fik vi set Stenpikker, flere Skægmejser, Dobbeltbekkasin, overflyvende Bramgæs og 2 syngende Sivsangere – og talrige Rørspurve.


Ved det gamle dambrug på øen så de fleste en Vandrikse, der drønede over vandet. Tilbage på broen så vi 3 Mudderklirer. På vandet lå Hvinænder, Troldænder og Toppet Lappedykker.


Turen fortsatte til en rasteplads ned til Stadil Fjord. Mens vi her drak formiddagskaffen, kunne vi høre Rørspurv igen. Også Løvsanger, Jernspurv, Rødhals og Gærdesmutte blandede sig.


Næste stop Stadil Kirke. Herfra gik vi rundt ved vestenden af Svingel Engsø. På markerne Misteldrossel, Viber og Storspove. Et stykke ude rastede en ung Havørn, og en Fjordterne fløj rundt. Knarænder, Gråænder krikænder og Gravænder opholdt sig på vandfladen. I buskene langs bredden så og især hørte vi Blåhals, som var ny art for nogle deltagere. I det hele taget var der mange fugle: Når alt tælles med i alt 65 arter!!!


Vi sluttede af med et kig fra kirkegårdsdiget ud over fjorden.
En meget behagelig tur med stille og roligt tempo i et særdeles dejligt vejr.


Tak for hyggeligt samvær.


Jens Ballegaard