Atlingand, Klyde, Lille Præstekrave og Mosehornugle

DOF Vestjyllands seniortur til Geddal Enge.

Omkring 30 forventningsfulde folk dukkede op til forårsturen på Geddal enge. Strålende sol fra en skyfri himmel, men desværre en strid vind fra NØ. Dette gjorde at fuglene gemte sig, og vi måtte slide for at finde fuglene. Atlinganden blev således kun fundet inde i rørskoven, fordi dens kraftige hvide øjenbryns stribe lyste op i solen.

    

           


Krikænderne gemte sig i rørkanten, mens klyderne stod frit fremme mellem mågerne og pibeænderne. Rødbenene var i parringshumør, så deres stemmer fyldte luften med deres kald. De almindelige ryler havde travlt med at finde føde, og det havde præstekraverne også. De store præstekraver havde dog også travlt med at jage med den Lille Præstekrave, som vi langt om endelig fandt. Det var Rie der fandt den først.


           Det flotte nye fugletårn blev beundret og brugt. Dejlig udsigt herfra. Vi kunne fint se rørhøgene inde over Sønderlem vig herfra. Et par knarænder blev det dog også til.


          


Efter kaffen i dejlig læ ved p-pladsen kørte vi til Sønderlem vig for at finde blåhalsen.Der var fint med rørspurve og grågæs, men blåhalsen ville ikke frem. 33 folk var nok for mange for den. Men rørdrummen hørtes fint. Også overflyvende hjejleflokke blev beundret.

Vi sluttede af på diget med at se Mosehornugle. Fotograf Keld ofrede sig for os og gik ind på engen for at få den op til alles glæde. Den var så flink at flyve tæt på os og sætte sig i en busk, så fotograferne kunne tage fotos af den.

En værdig afslutning på turen i den stride blæst, som deltagerne tog med godt humør og uden beklagelse.

PS.
Nogle få af detagerne forsøgte sig igen med blåhalsen til deres lykke og held. De blev oven i købet belønnet med en overflyvende havørn sammen med en rød glente. Tålmodighed belønnes!!!

Tak til de mange deltagere for deres gode humør.

Leif Novrup
turleder