Ørnens dag på Skjern Enge

8 personer fra Skjern Enges tælleteam troppede op ved Lønborgvejens Hestholm-tårn kl. 9.30 for at gøre klar til at give gæsterne en forhåbentlig god oplevelse med de store rovfugle. Teleskoperne blev sat op og diverse pjecer mm. blev lagt frem. Solen skinnede, og der blæste en let vind. Der var håb om at finde nogle ørne. Dagen før var der nemlig set 3-4 havørne i området.

Det hårde arbejde med at stå i tårnet og fortælle om ørnene klarede Børge Vistisen, Erik Mørk Nielsen og Karen M. Bertelsen. Udover de 3 var vi 5 "spioner" (Karl Erik Kristensen, Eigil Thomasen, Poul Erik Jeppesen, Laurids E. Andreassen og Ole Amstrup), der søgte ud i området i håb om at finde en ørn.

                            
          Erik Mørk Nielsen fortæller om havørne og de lokale ynglefugle. Foto: Karen Bertelsen


Allerede kl. 10 var der kommet over 50 gæster, så der var trængsel i tårnet. Ret hurtigt blev der fundet 2 havørne. Karl-Erik og Eigil spottede en ældre fugl i Hestholm Midt helt fra Lønborg Borgbanke. Poul-Erik var kørt til Tarm Bybæks Grødesamlingsplads og fandt med det samme en yngre havørn, også i Hestholm Midt. Den sad i et piletræ og var mere publikumsvenlig, så gæsterne blev vejledt til Tarm Bybæk. Heldigvis blev ørnen siddende i ca. 2 timer, så der var en ivrig trafik fra det store Hestholm-tårn til Tarm Bybæk. Poul Erik havde hele formiddagen så travlt med at vise ørn frem, at han ikke nåede at få drukket sin kaffe! Ørnen kunne faktisk også ses fra det store tårn, men der var den flere km ude. 


Blandt de større fugle blev der også set op mod 15 sølvhejrer. Ellers var der en enkelt blå kærhøg, mange gæs, ænder mm.


Alt i alt var 126 personer (heraf 10 børn) oppe i Hestholm-tårnet, så kl. 13.30 kunne vi konkludere, at det havde været en fin dag.


Ole Amstrup, Lyne