Fuglestemmekursus – forår 2019 (opd. 30.3.2019)

Foråret er over os, Sanglærkerne er så småt ved at indfinde sig og Ringdue, Solsort og nogle af mejserne er begyndt at synge og derfor er det nu tiden hvor DOF-Vestjylland med Naturstyrelsen Vestjylland som samarbejdspartner, igen vil tilbyde et fuglestemmekursus, som afholdes på Naturcenter Kjærsgårds mølle ved Struer med Hans Henrik Larsen, som underviser.

Er du dus med himlens fugle?


Glæden ved fuglesangen bliver endnu større, hvis man kan kende arterne fra hinanden. Det bliver der nu mulighed for at lære, når DOF-Vestjylland udbyder et fuglestemmekursus til alle interesserede. Kurset strækker sig fra april til juni og indeholder 9 mødeaftener samt 3 ekskursioner. Første aften vil være indendørs, hvor underviseren vil fortælle om fuglesangen som fænomen. Herefter vil en stor del af undervisningen foregå i felten. Der vil kun i begrænset omfang blive undervist i feltkendetegn.


Naturskolen Kjærsgaard mølle, Struer


Adresse:
Kjærgårdsmøllevej 5, 7600 Struer

Dato for mødeaftner: 3/4 – 10/4 – 24/4 – 1/5 – 8/5 – 15/5 – 22/5 – 29/5 – 12/6 (onsdage)

Dato for ekskursioner: 13/4 – 18/5 - 1/6 (lørdage)


Kursusleder: Hans Henrik Larsen, tlf. 26-608660

Tilmelding: Efter først-til-mølle princippet på e-mail til Hans Henrik

Mødested: ved hovedindgangen til Naturskolen


Mødetidspunkter for kurset er kl. 18.30 – 21.00 og der bliver informeret om ekskursionerne den første aften. Prisen for de ca. 28 timers undervisning er kr. 875,- og har du naturinteresserede børn eller børnebørn, så er prisen for de unge under 18 år kr. 400,-Kurset gennemføres ved min. 12 deltagere og max. 20 deltagere. Når der er tilmeldinger nok informeres deltagerne og kursus- afgiften indbetales.


Kurset, afvikles netop i de uger hvor de fleste standfugle for alvor er gået i gang med yngleforberedelser og trækfuglene en efter en dukker op og gør fugle koret komplet og derfor, giver en god indgangsvinkel til at lære mere om fuglene i den vestjyske natur, med udgangspunkt i fugle stemmerne og det at møde andre med samme natur interesse er tillige en god ting.


Vi er meget tæt på at være nok tilmeldte til at "Fuglestemme-kurset" kan starte op i næste uge, så har du overvejet at lære mere om fuglestemmer, så meld dig gerne meget snart Smile


30.3. - Der er blevet nok til at fuglestemmekurset starter jvf. planen d. 3.4. kl. 18.30


VH
Hans Henrik Larsen
DOF-Vestjylland
Naturstyrelsen Vestjylland