Kursus for nye punkttællere

Tirsdag d. 17. april afholdt Dof-Vestjylland et kursus for nye punkttællere på Skovlund Naturskole i Holstebro. 11 interesserede fuglekiggere havde tilmeldt sig og mødte op.

Vores formand Lars havde forberedt et power-point-foredrag om punkttælling generelt. Agner Svenstrup havde forberedt en formindsket punkttællingstur med fire punkter i det dejlige område omkring Skovlund, og begge dele var særdeles lærerigt. Nu ved vi, hvad det går ud på, og hvilke regler, der skal følges.     


                


Man bestemmer selv sin rute – også længden og antallet af punkter (mellem 12 og 20). Det er vigtigt at gennemføre sin rute på nogenlunde samme klokkeslet og dato hvert år. Det må ikke blæse og regne for meget på tælledagen. På hvert punkt skal man lytte og se i præcis fem minutter og notere ned, hvad man ser og hører i dette tidsrum. Man noterer ned på et skema, som efterfølgende sendes til DOF – medmindre man selv taster i DOF-basen.

Man kan vælge at tilmelde sig både en forårs- og en efterårsrute.
Voila...så er man punkttæller.
Skulle nogen af jer efter dette korte referat få lyst til at høre mere, så arrangerer vi endnu et kursus på onsdag d. 25. april på Harrild hede Naturcenter.


Meld jer til hos Lars på e-mail eller på sms/tlf. 2296 1317


og så er der selvfølgelig forplejning også. (sandwich, øl/vand/kaffe/the)


                                               Punktællerne på kurset havde praktisk  øvelse, hvor deltagerne blev inddelt i 4 hold.


På kurset i aftes blev der snakket om hvordan man skulle tegne sit kort med punkterne og en mulighed kunne være, at læse denne instruktion i krak-systemet.

Der er ikke så mange tilmeldt kurset i næste uge endnu, men skriv eller ring hvis du er interesseret! 


Kirsten Henriksen