Seniorekskursion 11. april 2018 til Mossø og Salten Langsø.

Sønder Vissing Kirke var valgt som mødested, men Krak sendte nogle deltagere til Østbirk?? Måske fordi Kirkekontoret ligger der? Alle 26 deltagere fandt dog hinanden ved første mødested ved Klostermølle nær Mossø.


En fin tur langs Gudenåen gav Træløber og Korttået Træløber. Disse 2 arter blev ivrigt diskuteret og mere eller mindre bestemt. Her også trommende Dobbeltbekkasin. Spætterne var meget tavse, måske har de trommet mere tidligere på dagen. Kaffepause ved Klostermølle og derefter ned til opstemningen, hvor der er fint udsyn over Klosterkær. Her fandt vi 3 Svaleklirer på nogen afstand, Bjergvipstjert, Halemejse og Træløbere – de sidstnævnte på meget tæt hold. 2 Traner trak over Gl Rye. Musvåger fouragerede og Gravænderne lyste op. Over Mossø så vi en Havørn på meget lang afstand. En fin oplevelse var det at se en Træløber bygge rede i en sprække i den store sorte papirfabrik. Nu frokost.


Herefter Salten Langsø. En dejlig gåtur ned til "Stranden", hvor vi undervejs hørte Sortmejse, Topmejse mv. På søen lå der en 12 – 16 Lille Skallesluger, Hvinand, Toppet Lappedykker og Troldand. Musvåger kredsede i parringsflugt over skoven.
Flere deltagere var nu nødt til at forlade selskabet, og sådan er det jo, for derefter havde vi en Rød Glente på nogen afstand og på en oversvømmet mark lå Krikænder, og 3-5 Svaleklirer vippede rundt. Lidt vest for Bryrup fløj 2 Røde Glenter op og kredsede lige over os, et flot syn, der blev dagens største fugleoplevelse!!


Til sidst forsøgte vi kortvarigt med Nøddekrigen ved Vrads/Hjøllund, men der var ingen Krige.


Tak for godt humør og hyggeligt samvær på denne smukke, men lidt kolde og blæsende forårsdag.
Det blev til i alt 55 arter.Jens Ballegaard