Seniorekskursion til Bækbygård Strand og Vest Stadil Fjord 24. oktober 2017.

Vejrudsigten viste regn fra kl. 08 til 12, hvilket netop var det tidspunkt, hvor turen skulle afvikles. 3 deltagere + undertegnede trodsede denne spådom og fik dog 3 timer i tørvejr med mange fine fugle.

Ved havet var der ret tomt i starten, men så begyndte et pænt træk af

andefugle, lidt suler og lommer. Rødstrubet Lom rastede tæt på, Fløjlsænder trak lidt længere ude, et par småflokke af Hvinand, Pibeand, Krikand og Spidsand samtKnorte- og Bramgås. Hele tiden Sortænder. En Lappedykker trak med krikænder, men så langt ude, at bestemmelse var usikker, men bedste bud var Nordisk lappedykker. En enkelt Lomvie kunne bestemmes og pludselig lød det: Tjek lommen! En fin Sortstrubet Lom kom trækkende sydpå tæt på. Den art ser vi ikke ret tit. Bedste skud var en Søkonge, der trak nord. I først omgang set kortvarigt, men så smed den sig, hvorefter den igen fløj mod nord. Så så alle deltagere den lille fine ting. Efterårets første på vore kanter.

Da trækket ved havet ebbede ud, tog vi til Vest Stadil Fjord. En kop kaffe i læ blev forstyrret af råb om Havørn og Rørhøg. På en tur langs kanalen fik vi Sjagger, Vindrossel, Sangdrossel og en del solsorte på listen. Også Fuglekonge, Rødhals, Gærdesmutte, Gulspurv var at finde.
Sidste post var obs i læ af jagthytten. Disen med finregn startede, men 2 Havørne, Blå Kærhøg, Pibeænder, Krikænder, en Spidsand, Stor Præstekrave, Dobbeltbekkasin og Hjejle samt de allestedsværende Grå- og Bramgæs kunne ses. En enkelt Sangsvane trak forbi. Poul blev snydt for de ellers så sikre Hulduer. Nu blev regnen og disen for grov, så vi afsluttede ved 11 – tiden. Vi kunne notere 50 arter.

Måske ses vi til ca samme tur lørdag 28. oktober?? - DEN TILSVARENDE TUR D. 28. OKT. AFLYSES PGA. DÅRLIGT VEJRVARSEL LØRDAG  FORMIDDAG MED BLÆST OG REGN

Jens Ballegaard