Elg, Kongeørne og Sølvhejrer.

Seniorturen til Lille Vildmose torsdag den 24. august.

Det blev en dejlig dag som DOF Vestjyllands seniorer havde i Lille Vildmose. Overskriften siger næsten det hele. 19 biler på rad og række og ca. 35 interesserede fuglekikkere kørte rundt i mosen i godt fire timer i fint vejr.

Først ved Sevel Kirke og senere ved brandtårnet på Hegnsvej kunne turleder Leif Novrup byde velkommen til de mange deltagere. Her fortalte han om kongeørnene, som i år ikke havde fået nogle unger. Han opfordrede deltagerne til at nyde udsigten fra brandtårnet, når kaffen var drukket. Herfra opdagede Ole Olesen en elg nord for Hegnsvej og alle var ellevilde. Nogle af deltagerne fik hørt eller set skægmejse, inden turen gik ad Grønvej, hvor vi i flere omgange så traner og rørhøge. Carl og Ole havde kørt turen om morgenen og viste os to sølvhejrer.
Ved p-pladsen Lillesø opdagede Leif først én kongeørn så to sammen. Alle fik dem set fint. Se foto.
Efter frokost i det grønne her kørtes til Høstermark Tårnet, hvor der på marken gik hele 9 gamle sangsvaner. På Hegnsvej mod Porsemosen, sås igen rigtig mange dobbeltbekkasiner, flere arter vadefugle, unger af gråstrubet lappedykker og mange små lappedykker.

Nogle hunner af troldand havde så meget hvidt ved næbroden, at vi en overgang troede det var bjergænder, men det var og blev troldænder.

Et kort ophold ved Porsemosen gav igen rovfugle – kongeørn, musvåge, rørhøg og tårnfalk.
Dagen sluttede ved Tofte sø tårnet som man nu kom til ad en nyanlagt vej.

Her sås til stor overraskelse en hun lille skallesluger, men ellers ikke meget andet.

Tak til de mange fremmødte for god opførsel, frisk humør, stor interesse og spørgeiver.

Leif Novrup
turleder