Mursejlere får 3 uger til at få ungerne på vingerne i Struer

DOF-Vestjyllands kommunekontakt i Struer kommune Svend Aage Knudsen kom torsdag i sidste uge forbi en boligblok i Struer, som er under nedrivning, men rundt om bygningerne sværmede adskillige Mursejlere, som yngler i luftkanalerne i den dødsdømte boligblok og var derfor ret opskræmte.
Svend Aage kunne godt se at det ikke var særligt smart og rettede en henvendelse til lokalafdelingens formand, som dog ikke havde været udsat for et sådan spørgsmål før, men foreslog at spørge Knud Flensted i Fuglenes hus


Der var ikke langt fra svar til handling og fredag morgen blev Knud Flensted ringet op og han forklarede at det iflg. jagtloven faktisk er ulovligt, at nedrive huse med ynglende fugle, så derfor kontaktede Svend Aage fluks nedrivnings entreprenøren, som indvilgede i at udsætte nedrivningen i 3 uger, så Mursejlerne kan nå at få ungerne på vingerne inden huset rives total ned.


Ovenstående lille beretning er en rigtig god håndtering og handling i forhold til ynglende fugle, som er ved at miste deres unger, som vi også tidligere har været involveret i forbindelse med eksempelvis Digesvale kolonier i jorddynger, men synes denne skulle bringes, da det er rart at vide at jagtloven også virker i forhold til beskyttelse af ynglefugle i bygninger.


Stor ros herfra skal lyde, for at tage ansvar for fuglene på denne måde og ligeså at entreprenøren også er lydhør, så fuglene får mulighed for at gøre deres yngleaktiviteter færdige 
Smile


Lars HH