Perleuglen er flyttet mod Vest

Ved samarbejdsudvalgsmøde mellem DOF-Vestjylland og Naturstyrelsen Vestjylland I efteråret 2014 var et af punkterne opsætning af redekasser til Perleugle og Vendehals i Klosterheden. Vi havde ikke hørt Perleugle i skoven, men når den kunne yngle i et skovdistrikt længere mod øst kunne den vel også engang indfinde sig her. Skovridderen var positivt indstillet og Naturstyrelsen ville bekoste kasserne og hjælpe med opsætning.


Hans Rasmussen lavede derpå kasserne , som vi satte op den kommende vinter. Der blev opsat 16 kasser til Perleugle ( 9 i Klosterheden, 5 i Stråsø og 2 i Hoverdal). Derudover 11 til Vendehalse i Klosterheden og 5 i Stråsø. I 2016 fik vi foræret yderligere 5 Perleuglekasser , så der nu er 14 Perleuglekasser i Klosterheden.
Dof-Vestjylland bekostede fotoudstyr til eftersyn af Perleuglekasserne , som nu har været opsat på 3. år.
Indtil i år har der været al muligt liv i kasserne( undtaget Perleugler) såsom : Musvitter-Humlebier-Bier- Skovmår med unger i 3 kasser og 1 Natugle.

Agner, Hans R. og undertegnede gennemførte i år eftersynet mandag den 29. maj. Vi startede kl. 08.30 og stred os gennem skoven med tilpas med indlagte pauser, hvor vi så både Krikand, Lille Lappedykker, Fiskeørn og Sortstrubet Bynkefugl. Hen på eftermiddagen var vi kommet til kasse nr. 13 , og vi var ved at være trætte i armene af hejsning af Kamerastangen. Hans stod med Ipad'en og da Agner og jeg spurgte om han kunne se noget, fik vi ikke svar – han var blevet mundlam. Han kom hen med Ipad 'en og nu forstod vi hvorfor. På skærmen fremtonede 5 velnærede og flyvefærdige Perleugleunger . Kunne man slutte en sådan dag på en bedre måde ??

Jeg frekventerede området dagen derpå, og da sad der én unge i hullet og nød solen- et herligt syn.
NB. Der har endnu ikke været ynglende Vendehale i kasserne – de vil hellere yngle i gamle spættehuller.


Svend Aage Knudsen