Den årlige Pomeransfugle-tur på Skjern Enge

Som sædvanlig var det koldt på den årlige pomeransfugle-tur på Skjern Enge. Det var overskyet og den friske NV-vind var bidende kold og gik ind til marv og ben. Nogle af turens 15 deltagere måtte opgive efter ca. en time. Efter lidt intro i Hestholm-tårnet af Tage Madsen, Børge Vistisen og undertegnede kørte vi i bilerne ud ad Falbækvej.

Da vi lige havde passeret Rakbekvej var der en flot han rørhøg ikke ret langt fra vejen – den stod næsten stille mod vinden! Så troede vi skulle videre, men Tage havde lige opdaget 9 pomeransfugle på marken mod nord. Så kunne vi li'så godt starte med dem. Det lunede for de fleste, men efter ca. 20 min. kørte vi videre mod Langkærvej. Her var der først gevinst med 4 småspover tæt på. Længere mod syd gik der så 57 pomeransfugle blot 50 m fra vejen. Pludselig kom yderligere 11 til NV fra, så var det lige før ekstasen nåedes med 68 fugle på én mark. Nogle var allerede "gået til køjs", men det var også en oplevelse at se, hvordan de smukke fugle kunne skjule sig. På afstand sås også en flyvende flok på ca. 20 brushøns.

Herefter kørte vi mod Pumpestation Nord, hvorfra der var overraskende få fugle at kigge på. For nogle dage siden var der pænt med vadefugle i Vesterenge, men desværre ikke i dag. Efter lidt snak mm. tilbød vi at køre tilbage til Hestholm-tårnet og guide videre, men alle deltagere valgte køre hjem. Klokken var også blevet 20.45.


Af Ole Amstrup Pallisbjerg enge 2016                                           Foto Keld Christensen