Store Fugledag på Tipperne søndag den 30.april

Trods en kold vind og lav temperatur skinnede solen. Omkring 300 glade børn, forældre og bedsteforældre tog den lange tur gennem det helt unikke fjordlandskab ved Ringkøbing Fjord til "Verdens ende" og Tipperhuset.

Her havde projekt Fugle Overalt og DOF Vestjylland inviteret til en dag fuld af fugleoplevelser og fugleaktiviteter. 28 DOF-medlemmer gjorde en kæmpe indsats for, at de besøgende skulle få en rigtig god dag.
Tusindevis af bramgæs fyldte gang på gang luften, når de under stor larm lettede i store formationer fra engene, måske skræmt op af en rovfugl. Mange fik mulighed for at tage på safari med Naturbussen for at se nogle af de fugle, som ses på Tipperne om foråret som brushane, stor kobbersneppe og rødben. Skestorkene sås i flere områder. Ved Tipperhuset blev der blandt andet lavet fuglekasser, malet flotte mønstrer på hårdkogte æg og farvelagt tegninger af brushane og skestork med chance for at vinde billetter til Legoland.

På guidede ture eller fra toppen af Tippertårnet fik rigtigt mange mulighed for at få landskabet ind under huden.
Folk fik travlt med at kigge op i luften, da der blev råbt havørn. To havørne var så venlige, at flyve næsten lige hen over Tipperhuset.

Der var stor aktivitet omkring bålgryderne, hvor der blev bagt en herlig masse pandekager. Det var dejligt at se, hvordan børnene hyggede sig og folk slog sig ned ved borde og bænke og nød den medbragte frokostkurv og det flotte landskab. Forhåbentlig har dagen sået i lille "fuglefrø" hos de besøgende, der med tiden kan udvikle sig til begejstring og interesse for fuglene.Marianne Linnemann