Årets ornitologiske oplevelser - igen en succes

2016 udgaven af "Årets ornitologiske oplevelser" tirsdag d. 6. december var igen en succes med omkring 70 af lokalafdelingens medlemmer, som fik fuld valuta for pengene.

Aftenens program havde flere forskellige typer indslag og så således ud:


Vær Aktiv i DOF

Lars HH

Fugle i og omkring Aulum

Carl Johnsen

Fugle fra Oman og DK

Ole Amstrup

Lysbuget Spætmejse

Kjeld Christensen

Fugle i Ringkøbing og Hindø - Isabellastenpikker


Lene Ørskov

Helgoland

Lars HH

Cuba

Bjørn Møller

Fugle – Oman - Christiansø

Allan Kjær Villesen


Vær aktiv i DOF var overskriften på et indslag om de muligheder medlemmerne har for at være aktiv i vores fælles forening og budskabet er, at det er rigtig rart når I byder ind på ting man gerne vil deltagere i og derved er med til at skabe aktiviteter, som igen styrker DOF-Vestjyllands aktiviteter og tilbud for øvrige medlemmer og måske andre potentielle fugle og naturinteresserede.
 


Fugle i og omkring Aulum, var en rigtig fin fotoserie af fuglene fra haven og ellers i omegnen af Aulum, afrundet af en lille serie med 2 fantastiske oplevelser i det forløbne år for Carl Johnsen. Først var det en "vild oplevelse" i maj hvor han sammen med Ole Olesen fik taget den hidtil bedste fotoserie af ulv i Danmark og kom i alle landets aviser og på TV og dernæst i august hvor fundet af en larve fra sommerfuglen Svalehale, som er første fund i en lang årrække i DK også gav stor omtale i medier mm.
 

Fugle fra Oman og DK – Fine billeder og fortælling om årets store fugletur til Oman på den arabiske halvø, samt sjældne fugleoplevelser i DK.
 

Lysbuget Spætmejse – Mørkbuget Spætmejse "sitta europaea caesia" med sine brunrøde bug er den normale underart i det jyske, men Kjeld viste en serie foto´s fra Feldborg skovdistrikt hvor begge fugle som dannede par var helt lyse på undersiden, hvilket er underarten " sitta europaea europaea", som i Danmark ifølge "Oversigt over Danmarks fugle" er den udbredte art på Sjælland.
 

Fugle i Ringkøbing og Hindø – Isabellastenpikker En fin fotoserie fra Ringkøbing området med gæs, stære mm., samt oplevelsen af Isabellastenpikker i Gilleleje, Nordsjælland, som var 2. fund i Danmark.
 

Helgoland i Nordsøen var turmålet for en 4 dags fugletur for 6 lokale ornitter, som fik sig en rigtig god tur i lejet minibus ned langs vestkysten, sejltur fra Büssum til Helgoland og oplevelsen af et rigtig fuglefjeld med Lomvier, Alk, Rider, Mallemuk og ikke mindst Sulerne, som man flere steder havde på få meters afstand.


 
                                                                                                                                 Foto: Karsten Rendbæk

Turen havde 3 overnatninger på "Jugendherberge" i Tönning, Helgoland og Heide og sluttede i de fantastiske eng-landskaber omkring floderne Elben, Alte sorge og Trenee, hvor bl.a. Bergenhusen med 19 storkepar i 2016 var et besøgsmålene.

Deltagerne havde en rigtig god tur og destinationen Schlesweig-Holsten mm. som kun er nogle få timers kørsel væk kan absolut anbefales at "udforske".


Cuba. Fint Indslag af Bjørn, som fortalte om en rejse til Cuba med fugle og landskaber. Castros ø i den mexicanske golf er et spændende, anderledes og fattigt land, men fuglemæssigt har de meget at byde på bl.a. flere endemiske fugle arter med mange spektulære navne.


 


Aftenen sluttede med endnu et spændende indslag fra en af rejsedeltagerne på Oman turen. Allan viste os sine billeder fra et sandet og tørt land, hvor der er gode oplevelser af ørkenfugle og trækfugle, som i vintermånederne overvintrer her, hvor der også kan være indslag af fugle fra det afrikanske kontinent, som ikke ligger så langt væk. Til sidst en lille serie med fotos fra Christiansø, hvor der sidst i maj blev set en Siankiangløvsanger, for første gang i Vestpalearktis.Alt i alt en rigtig god aften for de mange deltagere og endnu en gang rigtig mange Tak til deltagere og jer, som viste og fortalte om gode fugle oplevelser i året der gik!!